پیام خود را بنویسید

اخبار : مدیر گروه بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان شناسایی سریع و کنترل نقاط پرخطر برای مقابله با پشه آئدس بسیار حائز اهمیت در گلستان

 | تاریخ ارسال: 1404/8/17 | 
دکتر پروین ولی پور در حین برگزاری مانور پشه آئدس در شهرستان بندر گز گفت: فعالیت های اصلی  این مانور، نصب تله یا اویتراپ برای گرفتن تخم پشه ، جمع آوری لارو، آموزش عمومی، شناسایی مناطق پرخطر، انجام عملی مه پاشی و سم پاشی می باشد. 

وی افزود: در برخی از مناطق شمالی کشور پشه آئدس مشاهده شده است. با توجه به اینکه شهرستان بندر گز از نظر اقلیمی مشابه استانهای مذکور می باشد ، احتمال اینکه این پشه در این مناطق رشد کند و تکثیر پیدا کند وجود دارد.

دکتر ولی‌پور خاطرنشان کرد:پشه آئدس علاقه‌مند به تخم‌گذاری در محیط‌هایی است که آب کمی در آن جمع شده باشد. این آب‌ها می‌تواند در ظرف زیر کولرها، زیر گلدان‌ها، قوطی‌های کنسرو یا هر جایی که در زباله‌ها  آب جمع می‌شوند، باشد و این پشه می‌تواند در این مکانها تخم‌گذاری نموده و تکثیر و رشد نماید و در نهایت منجر به گزش افراد شود.

وی در ادامه گفت: پشه آئدس برخلاف بسیاری از پشه‌ها که شب‌گز هستند، در طول روز به ویژه در ساعات صبح بعد از طلوع آفتاب و عصر قبل از غروب خورشید بیشترین گزش را انجام می‌دهد و بیماری‌هایی که این پشه می‌تواند منتقل کند شامل تب دنگی، چیکوگونیا، زیکا و تب زرد است.

مدیر گروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گلستان در پایان گفت: در حال حاضر، پشه‌هایی که در مناطق شمالی کشور وجود دارند ناقل ویروس نیستند، اما پشه‌های موجود در برخی مناطق جنوب کشور ، ناقل ویروس‌ تب دنگی هستند  و می‌تواند افراد را مبتلا کند،هدف نهایی این مانور آمادگی سیستم بهداشت و ارگانهای متولی جهت پیشگیری از ورود پشه با بهسازی محیط، شناسایی در اولین فرصت ،تمرین آمادگی هنگام ورود پشه می باشد.


دفعات مشاهده: 450 بار   |   دفعات چاپ: 114 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر




ورود کاربران

آمار بازدید

  • كل کاربران ثبت شده: 7334 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 3633 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 10580079 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 120993 بازدید